Digital signage - infonäytöt, mainosnäytöt…

Digital signage voi kuulostaa alkuun suomalaisen korvaan vähän epämääräiseltä, mutta se on hyvin arkinen asia, johon miljoonat ihmiset törmäävät päivittäin. Kyseessä on nimenomaan erilaiset info-, mainos-, tiedotus-, opastus- ja esimerkiksi hintanäytöt. Käytännössä kyseessä on siis sellaiset näytöt ja mainokset, joihin törmää esimerkiksi kaduille kävellessä, jotka ovat vähän kuin mainostauluja, mutta digitaalisia. Digitaalisuus mahdollistaa esimerkiksi sen, että mainokset tai muut vastaavat saadaan vaihdettua etäältä digitaalisesti ilman, että joutuu repimään ja liimailemaan uusia mainoksia, näytöt ovat myös kirkkaat ja selkeät sekä niissä pystyy helposti toteuttamaan myös vaikka erilaisia videoita tai monia mainoskampanjoita samaan aikaan. Tällaisia mahdollisuuksia ei tietysti vanhan tyylisissä paperisessa ole. Tässä kirjoituksessa pureudutaan tarkemmin digital signage näyttöihin ja niiden hyötyihin sekä ominaisuuksiin - tervetuloa mukaan. 

Digital signage- näyttöjen käyttö ja ominaisuudet 

Kuten aikaisemmin lyhyesti mainittiinkin niin ovat tällaiset näytöt lyhykäisyydessään vähän kuin tietokoneen näyttöjä, jotka pystytään ohjelmoimaan omien tai asiakkaan tarpeiden mukaan. Erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi näyttöjen ominaisuuksiin ja kokoihin on paljon ja niitä voidaankin hyödyntää esimerkiksi pienissä hintanäytöissä, suurissa mainoksissa kuten mitä näkee esimerkiksi näyteikkunoissa, infototeemoissa esimerkiksi ostoskeskuksissa sekä koko seinän kokoisissa video- ja LED-seinissä. Näyttöjä pystytään asentamaan periaatteessa minne vaan oli kyseessä sitten ulko- tai sisätilat, mikä tarkoittaa, että näyttöjä käytetään myös esimerkiksi mainonnassa tienvarsilla. 

Ominaisuuksiltaan digital signage -näytöillä on paljon hyvin puolia verrattaen vanhoihin itse kiinnitettäviin mainoksiin. Liikkuva kuva ja ääni herättävät todistetusti paljon paremmin kuluttajien huomion ja tällaiset näytöt mahdollistavat myös kanssakäymisen, eli asiakkaat pystyvät käyttämään näyttöä vähän kuin kosketusnäyttöpuhelinta. Esimerkiksi ostoskeskuksissa asiakkaat voivat kirjoittaa etsimänsä kaupan nimen ja siten näyttö osoittaa oikean suunnan. Verraten vanhanaikasiin liimattaviin mainoksiin on reagointiaika paljon lyhyempi, sillä näytöille pystytään etänä laittamaan ja vaihtamaan tietoja sekä kuvia. Ajan säästön lisäksi samalla säästyy painatus, logistiikka- ja itse materiaalikustannukset, koska kaikki toimivat digitaalisesti. Jossain tapauksissa myös tietojen vaihtuminen reaaliajassa on hyvin tärkeää, jos esimerkiksi tapahtuu jokin yllätävä muutos, kun vaikka juna myöhästyy tai on raiteen vaihdos. Omalle toimintamallilleen sopivia näyttöratkaisuja voi helpoiten kartoittaa vaikka verkossa kontaktoimalla eri tarjoajia ja kerätä asiantuntijoilta juuri sinulle sopivin paketti.

Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi tältä sivustolta: ZetaDisplay Finland Oy


jaa